taarten
Bramentaart
Ingrediënten
- voor het deeg 180 graden
- 250 g bloem
- 125 g koude boter
- 2 eierdooiers
- voor de vulling
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel suiker
- 2 bakjes braambessen
- suiker naar smaak
Amandel taart
Ingrediënten
- voor het beslag: 180 t/m 200 graden
- 1 beker (250 ml) slagroom graden
- 1 beker suiker
- 2 bekers bloem
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- voor de vulling:
- 125 g boter
- 3 eetlepels melk
- 1 beker suiker
- 100 g geschaafde amandelen
Cappuccino-kruimeltaart
- Ingrediënten
- voor het deeg:
- 500 g bloem
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 350 g gesmolten boter
- voor de vulling:
- 25 g gesmolten boter
- 500 g kwark
- 6 eierdooiers
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 theelepels instantcappuccino
- 3 eetlepels amaretto
- 1 eetlepel maïzena
- 6 eiwitten
Bereiden
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder. Voeg de boter toe en kneed de ingrediënten tot een kruimelmassa. Rol ca. 2/3 van de massa in een braadslee met de deegroller tot een glad deeg. Meng voor de vulling de boter, kwark, eierdooiers, suiker, vanillesuiker, instantcappuccino, amaretto en maïzena. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verdeel de kwarkmassa over het deeg. Strooi de rest van de kruimeldeegmassa over de kwarkmassa. Bak de kruimeltaart in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C.
Slagroomtaart
----------------------------------------------------
Kwarktaart-Bosbessen
Ingrediënten
- 125 g volkorenkoekjes
- 2 el grote havervlokken
- 55 g boter, gesmolten
- 200 g cottage cheese
- 250 g kwark
- 1 heel ei
- 2 eieren, gescheiden
- 4 tl maïzena
- fijngeraspte schil van 1 grote citroen
- 125 g poedersuiker, gezeefd
- 150 g bosbessen
- Om te garneren
- 50 g bosbessen
- verse muntblaadjes
- 1 el poedersuiker, gezeefd
Bereidingswijze
Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 1 uur 30 minuten

Maak jouw eigen website met JouwWeb