taarten

 

Bramentaart

Ingrediënten

  • voor het deeg              180 graden
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter
  • 2 eierdooiers
  • voor de vulling
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bakjes braambessen
  • suiker naar smaak

 

Amandel taart

Ingrediënten

  • voor het beslag:                       180 t/m 200 graden
  • 1 beker (250 ml) slagroom              graden
  • 1 beker suiker
  • 2 bekers bloem
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • voor de vulling:
  • 125 g boter
  • 3 eetlepels melk
  • 1 beker suiker
  • 100 g geschaafde amandelen

Bramentaart

  • Ingrediënten
  • voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter
  • 2 eierdooiers
  • voor de vulling
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bakjes braambessen
  • suiker naar smaak

 

 
 

 

Cappuccino-kruimeltaart

  • Ingrediënten
  • voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 g gesmolten boter
  • voor de vulling:
  • 25 g gesmolten boter
  • 500 g kwark
  • 6 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 theelepels instantcappuccino
  • 3 eetlepels amaretto
  • 1 eetlepel maïzena
  • 6 eiwitten

Bereiden

Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder. Voeg de boter toe en kneed de ingrediënten tot een kruimelmassa. Rol ca. 2/3 van de massa in een braadslee met de deegroller tot een glad deeg. Meng voor de vulling de boter, kwark, eierdooiers, suiker, vanillesuiker, instantcappuccino, amaretto en maïzena. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verdeel de kwarkmassa over het deeg. Strooi de rest van de kruimeldeegmassa over de kwarkmassa. Bak de kruimeltaart in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C.

                                                                               

----------------------------------------------------

   Kwarktaart-Bosbessen

Ingrediënten

  • 125 g volkorenkoekjes
  • 2 el grote havervlokken
  • 55 g boter, gesmolten
  • 200 g cottage cheese
  • 250 g kwark
  • 1 heel ei
  • 2 eieren, gescheiden
  • 4 tl maïzena
  • fijngeraspte schil van 1 grote citroen
  • 125 g poedersuiker, gezeefd
  • 150 g bosbessen
  • Om te garneren
  • 50 g bosbessen
  • verse muntblaadjes
  • 1 el poedersuiker, gezeefd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 1 uur 30 minuten

Maak jouw eigen website met JouwWeb