Appelflap---------------------------------------------------------

 Hier vindt je de recept hoe je een appelflap kunt bakken!!

 Ingrediënten:

- 4 Appels

- Rozijnen (2/3 eetlepel)

- Bladerdeeg (1 pak)

- Suiker (2/3 eetlepel)

- Kaneel (1 eetlepel)

- ei (1)

 

1* Haal de bladerdeeg plakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

  • 2  Verwarm de oven voor.
  • Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. 
  • Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
  • Meng hier eventueel rozijnen door.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
  • Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het los geklopte ei of met water en strooi er suiker over.
  • Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

 

 

Oventemperatuur

Elektrische oven: 225°C
Heteluchtoven: 210°C
Gasoven: stand 5-6

 

Chocolade broodjes-------------------------------------------------

Benodigdheden:

- 1 pak Bladerdeeg
- 100 g pure chocolade ( grof geraspt of in kleine stukjes)

 

Keukengerei;
- Bakplaat

Bereidingstijd:

- Voorbereiding ca. 10 t/m 15 min
- Baktijd ca. 20 t/m 25 min

Oventemperatuur:

- Elektrische Oven: 200 graden
- Heteluchtoven: 185 graden
- Gasoven stand: 2-3

Bereidingswijze:

1* Verwarm de oven voor.

2* Rasp de chocolde grof.

3* Haal de bevroren Bladerdeeg plakjes van elkaar en verwijder de folie.

4* Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 min ontdooien. ( plakjes mogen niet te slap worden) 

5* Verdeel de geraspte chocolade in het midden van de 10 plakjes deeg.

6* Maak de randen vochtig met water, vouw de plakjes deeg dicht en druk de randen stevig aan.

7* Leg ze op de bakplaat.

8* Laat de broodjes ongeveer 15 a 20 bakken tot dat ze goudbruin en gaar zijn. 

9* Haal de broodjes uit de oven, en laat ze minstens 30 min afkoelen.

 

Pittig gehakt broodje-------------------------------------------------

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr gehakt (half om half)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • gehaktkruiden naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • 1 ei, los geklopt

 

Bereidingswijze
Voorbereiding: min  ›  Bereiding: 20 min  ›  Klaar in: 29 min 

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en naar smaak gehaktkruiden en cayennepeper.
  3. Leg op elk plakje bladerdeeg wat van het gehaktmengsel. Vouw de bladerdeegplakjes diagonaal dubbel over het mengsel en druk de randjes goed dicht (gebruik eventueel een vork om aan te drukken, dit geeft een mooi 'gekarteld' randje)
  4. Bestrijk de bladerdeeg pakketjes met los geklopt ei en bak ze in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

 

Bramen flappen-----------------------------------------------------

Ingrediënten
Porties: 12 

  • 12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 ml melk
  • 50 gr suiker
  • 215 gr verse bramen (of uit de diepvries)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35 min 

  1. Verwarm een oven voor op 190 graden C. Vet een bakplaat in.
  2. Mix de roomkaas, suiker en kaneel in een kom goed door elkaar. Zet apart.
  3. Lepel 2 eetlepels van het roomkaas mengsel op elk plakje bladerdeeg. Leg hierop 6-8 bramen. Vouw het bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan. Leg ze op de bakplaat. Besmeer de bovenkant met melk en bestrooi met rietsuiker.
  4. Bak de bramenflappen in 15-20 minuten goudbruin en warm van binnen.

--------------------------------------------------------------------------------------------